Law (Rechtsgeleerdheid)

Specialisations

Veelzijdig en uitdagend

Universiteit Leiden is dé plek om een veelzijdige en uitdagende juridische opleiding te volgen. Als student aan onze faculteit verdiep je je in de rechtsdiscipline van je keuze, maar je leert tegelijkertijd hoe het recht tot stand komt en welke systemen er achter zitten.
Daarmee krijg je instrumenten in handen waarmee je later in je carrière je kennis kunt uitbreiden en verdiepen. In de masteropleiding Rechtsgeleerdheid volgt iedere student één gezamenlijk vak waarin de verschillende hoofdgebieden van het recht worden geïntegreerd. Daarnaast volg je verdiepende vakken in het rechtsgebied dat je hebt gekozen.

6 redenen om te kiezen voor de master Rechtsgeleerdheid in Leiden

1. De uitstekende nationale en internationale reputatie van de Rechtenfaculteit.
2. De kwaliteit van onze hoogleraren en docenten. Ze nemen deel aan onderzoeksnetwerken in binnen- en buitenland, publiceren in gerenommeerde vaktijdschriften en worden door de media geraadpleegd voor hun expertise.
3. Veel van onze hoogleraren en docenten werken in de praktijk, of zijn daar werkzaam geweest, wat ervoor zorgt dat onze specialisaties altijd binding hebben met de actualiteit, of dat nu op het gebied van politiek of bedrijfsleven is.
4. Leidse afgestudeerden Rechtsgeleerdheid studeren af met civiel effect. Dit is nodig voor toegang tot de toga-beroepen.
5. De master kent – naast de reguliere onderwijsvormen – twee zeer actieve onderwijsvormen: het practicum en het privatissimum, waarmee je je kunt voorbereiden op de praktijk.
6. De arbeidsmarktperspectieven voor Leidse juristen zijn gunstig; ze worden zeer gewaardeerd op de arbeidsmarkt. Leidse alumni zijn goed vertegenwoordigd bij de gerenommeerde (inter)nationale organisaties en kantoren.

Master details

  • Degree Master of Laws in Law
  • Mode of study Full-time, part-time. Non-EU/EEA students must study full-time.
  • Duration 1 year
  • Start date September, February
  • Language of instruction English and Dutch (depending on the specialisation)
  • Location Leiden
  • Croho/isat code 60084

Prof. dr. Nico Schrijver

“Wij zijn veeleisend maar onze studenten willen graag uitgedaagd worden, zo is mijn ervaring.”

“Het internationale recht heeft veel elan, met een grote diversiteit aan rechtsbronnen en een veelheid van rechtsdeelnemers, statelijke en niet-statelijke. Leiden heeft de oudste leerstoel internationaal recht van Nederland en geniet ook internationaal naam en faam op dit vakgebied. Bijzonder is dat onze stafmedewerkers ook zitting hebben in tal van relevante instellingen of deze adviseren. Onlangs hebben we in opdracht van het ministerie van Buitenlandse Zaken een advies uitgebracht over terrorisme.

Onze studenten komen uit de hele wereld. Die interculturaliteit motiveert studenten en ook ons als docenten zeer. Een aantal colleges bieden wij op de vestiging van de Universiteit Leiden in Den Haag aan. Onze studenten hebben onder meer toegang tot de bibliotheek van het Vredespaleis, een van de mooiste juridische bibliotheken ter wereld. Dat is echt een voorrecht.

Bijzonder aan deze master is de onderwijsmethode die wij toepassen: het privatissimum en het practicum. We laten onze studenten zelfstandig een actuele internationale rechtszaak uitzoeken. Zo heeft Argentinië buurland Uruguay aangeklaagd vanwege de bouw van een vervuilende papierfabriek aan de grensrivier. Steeds spelen studenten een andere rol: de ene week zijn zij advocaat, dan weer aanklager of rechter. Iedere week dienen mijn studenten een paper in te leveren waarin tegenstellingen tussen nationaal en internationaal economisch en milieurecht aan de orde komen. Wij zijn veeleisend maar studenten waarderen dat zeer. Zij willen graag uitgedaagd worden, zo is mijn ervaring.”

Facebook

Join us on Facebook

Find your master's at Leiden University