Fiscaal recht (Tax Law)

This programme is taught in Dutch. The information about the programme on this website is therefore only available in Dutch.

Fiscaal Recht is een intensieve masteropleiding aan de internationaal befaamde Rechtenfaculteit van Universiteit Leiden. Deze brede studie biedt inzicht in de Nederlandse, internationale en Europese aspecten van deze discipline en is een uitstekende voorbereiding op de fiscale praktijk.

Fiscale vraagstukken van morgen

Het belastingrecht is vluchtig; de regelgeving van vandaag kan morgen worden veranderd. Daarom ontwikkel je in deze masteropleiding niet alleen kennis met betrekking tot het belastingrecht van vandaag, maar krijg je ook de instrumenten in handen om zelf de fiscale vraagstukken van morgen op te lossen.

Waarom deze opleiding?

In de master Fiscaal Recht besteden we ruim aandacht aan het ontwikkelen van zowel onderzoeks- als praktijkvaardigheden. Je profiteert van de uitstekende reputatie van onze Rechtenfaculteit. Zo krijg je les van topdocenten die vaak ook verbonden zijn aan een groot belastingadvieskantoor. Bovendien sluiten de vakken inhoudelijk goed aan op de fiscale praktijk en bieden voldoende handvat om na je studie zelf de moeilijkste fiscale problemen op te lossen. Onze afgestudeerden hebben dan ook excellente perspectieven op de arbeidsmarkt.

Mocht je meer willen weten dan zijn de medewerkers van de masteropleiding fiscaal recht in Leiden vanzelfsprekend bereid al je vragen te beantwoorden. Neem daarvoor contact op met het secretariaat van de afdeling belastingrecht om een afspraak te maken, belastingrecht@law.leidenuniv.nl of tel. 071-5277840.

Master details

  • Degree Master of Laws in Fiscaal recht
  • Mode of study Full-time, part-time. Non-EU/EEA students must study full-time.
  • Duration 1 year
  • Start date September, February
  • Language of instruction Dutch
  • Location Leiden
  • Croho/isat code 66827

Prof. dr. Lubbers

“Fiscaal recht is een dynamisch vakgebied: de belastingwetten die vandaag gelden, zijn over een paar jaar al gewijzigd.”

De goede naam die Leiden al vele jaren heeft op het terrein van het internationaal belastingrecht was voor ons reden in de masteropleiding stevig in te zetten op de internationaal- en Europeesrechtelijke aspecten van het belastingrecht. Daarnaast proberen wij studenten het gereedschap mee te geven waarmee zij na de studie zelf aan de slag kunnen. Fiscaal recht is immers een dynamisch vakgebied; de belastingwetten die vandaag gelden, zijn over een paar jaar flink gewijzigd. Zelf ben ik betrokken bij onder meer het mastervak Verdieping algemene leerstukken van het belastingrecht. Studenten moeten een stelling aanvechten, een cassatieadvies schrijven, een arrest annoteren en een fiscale publicatie van commentaar voorzien. In dit vak komen alle onderzoeksvaardigheden en de kennis van het belastingrecht samen. Het is een bijzonder nuttige voorbereiding op de fiscale praktijk.

Als docenten belastingrecht vormen we een hecht en betrokken team. Onze onderzoeksgroep – waarvan ik durf te beweren dat die in Nederland vooroploopt bij het doen van fiscaal wetenschappelijk onderzoek – confronteert studenten tijdens het onderwijs met de resultaten van het onderzoek. Hierdoor is het onderwijs actueel en prikkelend.

Mijn drijfveer? Ik vind het belangrijk dat belastingheffing op een rechtvaardige manier plaatsvindt en om na te denken over goede belastingwetgeving.”

Facebook

Join us on Facebook

Find your master's at Leiden University